Hvalpeliste:
Hos Kennel Nordhaven´s har jeg valgt først med at skrive intresserede købere på hvalpeliste når vi er helt sikre på, at vi laver et nyt hvalpekul.Følg med her, og i min facebook-gruppe, hvordan evt hvalpeplaner er og hvornår jeg åbner op for at komme på hvalpeliste.
Såfremt du ønsker, at komme på hvalpelisten, her hos Nordhaven´s forventer jeg at: du ringer for en snak samt sender en mail, med en beskrivelse af hvem du/I er som familie, hvor i landet kommer du/I fra, hvad du/I har af ønsker og behov i forhold til en toller i familien, er det et besdtemt køn/åben for køn mv. Efterhånden som jeg modtager de indkommende mails, læser og udprinter jeg dem. De lægges i en bunke og når vi rammer min slutdato, gennemllæser jeg alle mails endnu engang. Hos mig udvælger jeg ikke kommende købere ud fra "Først til mølle".Jeg vælger at holde åbent for alle intresserede i en passende tidsramme og giver derfor alle lige mulighed for at får en mulighed for at blive taget i betragtning. Jeg udvælger efter slutdatoen og med udgangapunkt i de indkommende mails og telefondsamtale de første familier som jeg til en start finder intressante og ønsker besøg af. Såfremt forventniger og kemi stemmer overens, kommer man på hvalpeliste hos Nordhaven´s. Hvis det ikke er tilfældet går jeg videre i udvægelsesprocessen. Grunden til denne tilgang er, at jeg vil undgå impulskøb efter cutefactor men derimod ønsker at finde det rette og blivende hjem til hver eneste af vores hvalpe.
For at blive taget i betragtning til en hvalp fra mit opdræt forventes det, at du har sat sig grundigt ind i racen og de behov racen har. Endvidere at du har overvejet nøje om du/I har den rette tid og overskud til at imødekomme disse fra hvalpetiden og hundens levetid ud.
Du skal være obs på, at jeg får hvalpetestet min hvalpe for vurdering af deres temperament, personlighed og drive. Dette kan først gøres i starten af 7 ugersalderen. Først når hvalpetesten er udført kan jeg vurdere, hvorvidt der er et reelt match, tll de eneklte familiers ønsker og behov. Hvis der mod forventning ikke skulle være et match, forbeholder jeg mig retten til, at gå videre på hvalpelisten.
Husk tydelig kontaktoplysninger/mobilnr. i jeres mails. Jeg vil bestræbe mig på at besvare alle indkommende mails for modtagelse samt senere give alle besked via sms når jeg har udvalgt hvem der kommer på hvalpeliste.
Vær obs på, at det er hvalpetesten når hvalpene er 7 uger, som i sidste ende er afgørende for, hvorvidt der er et match eller ikke. Har man feks ønske om at hunden skal bruges til jagt så dur det ikke at man får en hvalp som er ængstelig ved pludselige lyde og ikke kan ryste oplevelsen af sig og arbejde videre. eller en familie der er førstegangskøber skal ikke matches med hvalpe som er egenrådige og stærke mv. hvalpenes grundlæggende personlighed og styrker(svagheder er ikke noget man kan forudse. Mit forarbejde omkring at få matchet familier og hvalpe bedste vis er for, at tilgodese både kommende købere og mine hvalpe på bedste vis.
Hvordan udvælges hvalpen:
Hos Kennel Nordhaven´s vælger jeg at få hvalpetestet alle hvalpe af en uddannet hvalpetester (Helle Mulvad, som har udviklet hvalpetesten og har arbejdet mange år som mentaltester i DKK).
Det er mig der i samarbejde med hvalpetester matcher hvilke familier der passer bedste til hver enekelt hvalp. Dette fordi det for mig er meget vigtigt at mine hvalpe placeres hos de rette familier og undgå omplacernger, hvis hundens temperament og drive ikke passer til familien. Alt for ofte vælger potentielle købere hvalp ud fra "cute-faktor" og det ses tyeligt på de mange hunde som skifter hjem igen og igen. Selvom det er mig som udvælger hvilken hvalp der er den rette for jer må man gerne komme med et ønske. Dog med en bevisthed om at det ikke nødvendligvis bliver den hvalp, hvis ikke den matcher familien aktivitetsnivau og erfaring og evner med hund.
En hvalpetest kan først udføres når hvalpene er 7 uger. Testen udføres enkeltvis med hver hvalp for at få det mest retvisende billede af hvalpens grundlæggende træk. Testen omhandler kontaktinteresse / vedholdenhed, apportering / jagtlyst, selvstændighed / samarbejdsinteresse, nysgerrighed / reaktion på forskrækkelse.
Testning heraf giver et indblik i den enkeltes hvalps grundtræk jft styrker, svagheder og potentialer som er god viden for både for mig som opdrætter og for jer som ejere til en ny lille hvalp.
Jeg bruger testen som redskab til understøtte min indsigt i hver hvalps personlighed når jeg skal matche hvalpe og familier til hinanden. Dette med udgangspunkt i aktivitetsniveau, temperament, evner og erfaring. Det giver en mere målrettet vejledning om hvalpens temperament, evner og potentiale og hvorledes der bør arbejdes med den enkelte hvalp for at opnå det slutresultat som familien ønsker.
Resultatet af testen skal ses som et skøn/vejledning. Testen er ikke et garantibevis på hvalpens egenskaber og adfærd. Ej heller hvorledes hvalpen udvikler sig og bliver som voksen hund, da det afgørende for dette, er miljø og prægning af hvalpen via kontakt/opdragelse/træning. Det tager tid og vedholdenhed at få formet sin hvalp til den hund som man ønsker at den skal ende ud i som voksen hund. God indlæring kræver daglig og positiv opdragelse og træning.
Jeg forbeholder mig retten til, at sortere i intresserede hvalpekøbere, såfremt der mod forventning ikke er det rette match mellem køber, og en af hvalpene i kuldet. Det samme gør sig gældende, hvis den rette kemi ikke er til stede.
En del af købsaftalen hos Kennel Nordhaven´s:
Hvalpe fra Kennel Nordhaven´s sælges med:
• DKK-stambog
• Sundhedsattest fra dyrlægen: vaccination / ormkur / chippet.
• Registreret i Dkk og Dansk hunderegister
• Hvalpetest udført af: Hvalpetester Helle Mulvad som også er mentaltester i Dansk Kennelklub
• Hvalpepakke med pjecer/vejledning, lidt foder, legetøj mv
Derudover får I:
• En hvalp som er sygeforsikret gennem Agria, mens den bor hos opdrætter. Det er den frem til den flytter hjemmefra. Det anbefales at køber selv opretter sygeforsikring umiddelbart inden hvalpen hentes hjem så der ikke er ophold i dækningen. Så undgår man garanttid og hvalpen dækket ordentligt i tilfælde af sygdom. Derudover får I gennem Agria ansvarsforsikringen med gratis hvis I opretter sygeforsikring samtidig med den lovpligtige ansvarsforsikring. Dette dog kun hvis I ikke tilmelder jeres hvalp senere end den 12. leveuge. Overvej tilvalg som; medicindækning, genoptræning, livsforsikring.
• I får en hvalp som er avlsforsikret fra opdrætters side, hvilket betyder at den er dækket for skjulte fejl/mangler de første 2 år. Dette gælder for fejl/mangler som ikke er konstateret ved dyrlægens sundhedstjek inden afrejse fra opdrætter; dog visse undtagelser.
• Info om positiv tilgang til hvalpen i opdragelse og træning gives både mundtligt og skriftligt på jeres hvalpebesøg.
Jeg gør gerne opmærksom på hvor/hvornår der er skuer/udstillinger og tilbyder at tage med til 4-6 fælles ringtræningsdage så I får indsigt i hvad der skal til og hvordan I skal arbejde med jeres hund for at gøre den klar til udstilinger. Jeg tager også gerne med på nogle fælles udstillinger og hepper fra sidelinjen eller jeg kan gå i ringen den første gang hvis I ønsker det.
• Mulighed for, fremadtettet at få gratis råd og vejledning fra opdrætter om alt fra foder, træning, adfærd, udstilling, mv. Dette i hele hundens levetid.
• Mulighed for, at deltage i årligt hvalpe-/hyggetræf.
• Ved pasning hos opdrætter: Tilbud om enkeltvise pasningsdage gives såfremt opdrætter ikke selv har andre aftaler. Hunden vil indgå i opdrætter / familiens hverdag og der vil blive passet på hunden som var det opdrætters egen. Hvis der mod forventning opstår uheld/skader på hund eller inventar er det hundeejers egen ansvars-/sygeforsikring som skal dække eventuelle skader. Pasning vil altid være på ejers eget ansvar.
Forventninger til hvalpekøbere:
• At man har sat sig ind i racens behov
• At træning og opdragelse foregår via positiv tilgang
• At man tager fri fra job de første 14 dage efter overdragelse af hvalpen, så hvalpen får langsom og tryg tilvænning til, at være taget fra sin mor og tilvænning til det nye hjem. Endvidere at hvalpekøber øver langsom tilvænning til, at være alene hjemme. Opdrætter står til rådighed med vejledning til, hvordan det kan gribes an.
• At man stimulerer hvalpen både fysisk, følelsesmæssigt og mentalt og at man er klar over, at det skal være HELE livet igennem. Og sikrer god sund kost og pelspleje. Opdrætter stiller sig til rådighed med vejledning.
• At hvalpen indgår i familiens dagligdag og liv som almindeligt medlem af familien
• At man deltager i hvalpetræning og fortsætter på anden træning gennem HELE hundens liv. Det være sig f.eks. agility, lydighed, rally, jagttræning som: spor, dirigering, vandarbejde mv.
• At køber søger vejledning hos opdrætter eller en anden fagkyndig person, hvis der opstår udfordringer omkring hvalpens/hundens adfærd. Hellere tage tidlig kontakt i stedet for at problemet vokser sig større og samspillet er blevet anspændt og negativt for både hund og ejer.
Anbefaling og ønske fra opdrætter:
• At køber får udført røngten af AD/HD omkring 1,5 års alderen. (Gruppeundersøgelse med rabat kan arrangeres).Røngten af hofter og albueled er for sikring af at hvalpen ikke går med uopdagede smerter. Det hjælper også med at klarlægge hjvilken type træning man roligt kan dyrke med sin hund jft om der er fine led eller om der er nogel svagheder som man skal tage hensyn til i valg af træning.
• At køber får øjenlyst hvalpen omkring 1,5 års alderen. (Gruppeundersøgelse med rabat kan arrangeres).
• Meget gerne deltagelse i minimum 2 officielle udstillinger gennem DKK, efter den er fyldt 2 år.
• At man tegner den lovpligtige ansvarsforsikring og meget gerne til vælger sygeforsikring til sin hvalp inden den fylder 12 uger, så man er ordentligt dækket ind i tilfælde af sygdom. Overvej tilvalg som; medicindækning, genoptræning, livsforsikring.
• At man har ønske om at bevare kontakten i et vist omfang. Det kan være via deltagelse i hvalpetræf 1 gang årligt og deling af billeder/tekst via Bellas facebook-gruppe. Er der nogen som ønsker mere jævnlig kontakt er jeg helt bestemt åben for det.
Krav:
• Hvis hunden mod forventning overvejes aflivet for andet end alvorlig sygdom skal opdrætter kontaktes. Dokumentation for årsag til aflivning kan kræves, hvis det gøres uden opdrætters viden.
• Jeg har som opdrætter forkøbsret til hunden i tilfælde af behov for omplacering eller overvejelse af aflivning for andet end alvorlig sygdom. Tilbagekøbsprisen vil være: ¼ af købsprisen. Er hunden 5 år og derover er beløbet 2000 kr.
• Hvis hunden mod forventning skal omplaceres skal opdrætter kontaktes. Hunden må ikke videre sælges eller omplaceres uden opdrætter er blevet kontaktet. Opdrætter skal involveres jft at finde den rette og forhåbentlig blivende hjem hvis opdrætter ikke selv kan tage hunden hjem. Dette for at undgå at hunden skal blive kastebold.
• Hvis hunden overvejes neutraliseret skal jeg kontaktes for drøftelse af, hvorfor køber finder dette nødvendigt. Alt efter årsag vejleder jeg som opdrætter i om det er problematikker som omhandler adfærdsmæssige udfordringer, som der kan afhjælpes via kontaktøvelser- og træning eller om det er af helbredsmæssige grunde.(* Note 1: Læs dette vedr ulemper ved neutralisering)
• At der ved evt. avl sikres at begge avlsdyr opfylder alle avlskrav/-anbefalinger. Derudover kun benyttes parringspartnere der er DKK stambogsførte.
• Overholdes ovennævnte 5 krav ikke, betragtes det som kontraktbrud. Ved kontraktbrud betales en bod til opdrætter på 1/2 af hvalpens købspris.
Note 1: Neutralisering:
Neutralisering kan give anledning til en masse ulemper herunder øget vægt og deraf øget risiko for diabetes, hjerte-kar-sygdomme, ledsygdomme, pelsproblemer, risiko for inkontinens og adfærdsmæssigt kan aggressive hunde blive mere aggressive og usikkere hunde kan blive mere frygtsomme og udvikle deraf udvikle angst.
Derfor er det meget vigtigt at få ”øjne” udefra (dyrlæge og opdrætter) til at se og vurdere de udfordringer I som hundeejer oplever hos hunden og som gør at I overvejer en neutralisering. Det skal fremhæves at neutralisering ikke hjælper på adfærdsmæssige udfordringer, men kan derimod forværre problemet. Derfor bør årsagen afdækkes. En hund kan udvise aggressiv adfærd eller have et udpræget behov for at springe op og humpe på alt og alle af flere forskellige årsager. Det kan være stærk kønsdrift, dominans, hieraki, territorielt, men det kan modsat også være en adfærd som udspringer af stress, usikkerhed og utryghed.